25 adfærdsændringer hos katten

 

25 adfærdsændringer, der indikerer, at din kat kan have smerter

University of Lincoln i England har i samarbejde med veterinære katteforskere fra hele verden kortlagt hvilke ændringer i kattes adfærd, der kan påvise om katten har smerter. Forskerne har fundet frem til 25 Adfærdsændringer hos katten, der afslører om din kat har smerter.

 

Forskerne har specialer indenfor områder som bl.a. intern medicin, smertebehandling, kræft, tandpleje, adfærd, hudssygdomme, øjensygdomme og neurologi.

 

Katte-forsøg om kattens adfærd

Katte-forsøget er gået ud på, at et hold forskere fra University of Lincoln har observeret kattes adfærd i forskellige situationer gennem seks måneder. De har fundet frem til 25 adfærdændringer hos katten, der kan afsløre om katten har smerter.
Forskningsresultatet blev offentliggjort i PLOS One i artiklen New research reveals 25 signs your cat could be in pain

 

Formålet med at undersøge kattens adfærd

Formålet med at undersøge kattens adfærd har ikke kun været ud fra et videnskabeligt teoretisk synspunkt, men i høj grad også ud fra en praktisk synsvinkel. Forskerne har især været optaget af, at kunne hjælpe katteejerne, så de tydeligere kan se, om deres kat har det dårligt.

 

Daniel Mills håb er, at disse 25 tegn på smerte hos katten kan give katteejerne et fingerpeg om, at deres kat har det dårligt. Han gør samtidig opmærksom på, at det ikke altid er smerte, men sagtens kan være noget andet.

 

Mere forskning om kattens adfærd 

Professoren understreger, at der kræves yderligere forskning indenfor området i fremtiden. 

 

Læs de 25 tegn på om din kat har smerter

Hvis du har lyst kan du evt. lade dig inspirere af Adfærdsspørgeskema

Tagget , , , .Bogmærk permalink.

Lukket for kommentarer.