katte og covid-19?

 

 

Kan katte smitte mennesker med covid-19?
Der er tilsyneladende intet videnskabeligt bevis for, at katte smitter mennesker, og dermed kan være med til at sprede smitte. Når en kat, hund eller de store kattedyr er blevet testet positiv for corona virus, tyder det på, at dyrene er blevet smittet fra et menenske.

 

Tigre og løver smittet med covid-19 i en Zoologisk have i New York, Bronx
I april opdagede dyrepasserne, at tre tigre og to løver i en Zoologisk have i New York havde tør hoste, som er et af symptomerne på covid-19. Mindst én tiger blev testet positiv for corona virus. Eksperterne siger også, at de store kattedyr med stor sandsynlighed var blevet smittet af en dyrepasser.

 

Symptomer og behandling af covid-19 hos katte
Du kan læse om symptomer og behandling på covid-19 hos katte. På samme side finder du links til artiklen Corona virus hos hund og kat, der er skrevet af dyrlæge og lektor Lisbeth Rem Jessen og Jakob Willesen, lektor, dyrlæge og phD fra Dyrehospitalet Københavns Universitet.

 

Lisbeth R. Jessen og Jakob Willesen har godkendt den let redigerede version corona virus hos kat. De har svaret på spørgsmål om covid-19 hos katte, som nogle af læserne har sendt til kattensliv. Disse spørgsmål og svar er flettet ind i indlægget covid-19 hos katte.

 

Løbende viden om covid-19 hos katte
Fordi covid-19 er en ny sygdom, så bliver videnskaben/eksperterne hele tiden klogere på, hvordan corona virus opfører sig. Der kommer løbende ny viden om sygdommen, og du kan blandt andet holde dig opdateret på Den Danske Dyrlæge Forening.

Tagget , , , , .Bogmærk permalink.

Lukket for kommentarer.