Katten Oscar kan lugte død

Om katte kan fornemme jordskælv før mennesker, eller om katte har en sjette sans, der gør, at de kan mærke, hvornår et menneske skal dø, er et emne, der er mange delte meninger om. Her kan du læse om katten Oscar, der forudser menneskers død.

 

Den sort- og hvidstribede hankat, Oscar fra USA er ikke en helt almindelig kat. Den kan nemlig forudse menneskers død. Oscar, der i dag er 5 år, blev adopteret som killing af plejehjemmet for demente i byen Provance i det Nordøstlige USA.

 

 


Katten Oscar who predict death_www.kattenliv.dk
Oscar er normalt lidt menneskesky, men personalet fortæller, at når Oscar fornemmer, at en beboer skal dø, hopper han op i sengen og putter sig forsigtigt og kærligt ind til den døende. Personalet fortæller også, at de fleste pårørende er meget glade for Oscar – flere har endda takket Oscar i dødsannoncer, fordi han har været en trøst for en af deres kære i de sidste timer.

 

 

 

David Rose sammen med katten Oscar der kan forudsige menneskers død_kattensliv.dkDoktor David Rosa, fra det populære Brown Universitet, kan dokumentere ca. 50 tilfælde, hvor Oscar har forudset et nært forestående dødsfald. David Rose har ingen videnskabelig forklaring på kattens sjette sans, men gætter på, at Oscar er i stand til at lugte et særligt kemikalie, som frigives af de døende celler.

 

 

 

Making_Rounds with Oscar_The Extraordinary_Gift_of_an_Ordinary_ David Rose har skrevet en bog om Oscar “Making Rounds with Oscar – The Extraordinary gift of an Ordinary Cat”.        

 

 

 

 

 

Nedenfor kan du læse mere om katten Oscar og se 3 videoer:
Original artiklen fra The New England Jorunal of Medicine A Day in the Life of Oscar the Cat

US Cat “Predicts patients death” kan du læse her. Thomas Graves, der er Feline Expert, forklarer i artiklen, at katte ofte kan mærke eller føle, når deres ejere er syge eller når andre dyr er syge.

Cat´s”Sixth Sense Predicting Death?” kan du læse her.

“Grim rea-pur: The Cat that can predict death” kan du læse her

Læs også “Mirakel-kat forudser døden” her.

Joe Nickell har et andet syn på Oscar´s sjette sans i artiklen,”Oscar the Death-Predicting Cat” som du kan læse her.

 

 

 

 

 

 

Tagget , , , , , .Bogmærk permalink.

Lukket for kommentarer.